Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wciąż mentalnie siedzimy w kuchni azjatyckiej. I nie zmieniła tego zeszłotygodniowa – udana – wizyta w Rzymie. Wieczne miasto zaskakiwało nas pozytywnie na każdym kroku, mimo falstartu w postaci strajku Lufthansy i krakowskich mgieł. Tam objadaliśmy się pyszną pizzą na wynos pijąc tanie wino. W Krakowie gotujemy noodles i azjatyckie rosoły. Dziś przepis na japońską zupę miso (miso-shiru).
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5726
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5726
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Składniki
Gotuję na gazie wodę i dodaje opakowanie bulionu dashi – całość gotuję przez kilka minut. Dodaję pastę miso i mieszam tak aby pasta się rozpuściła.
Gotuję makaron wg przepisu na opakowaniu. Namoczone grzyby wyjmuję z wody i odsączam. Kroję tofu na mniejsze kawałki.
Do naczyń w których podam zupę, nakładam makaron, grzyby i tofu. Zalewam całość bulionem.
Całość dekoruję dymką. Do smaku można dodać kilka kropel sosu sojowego – wg uznania.