Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie czerwonej kapusty i jabłek.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1328
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 323
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6230
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 995
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1328
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 323
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6230
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku, podsmażamy posiekaną cebulę, do momentu zeszklenia. Połowę jabłek kroimy w dużą kostkę (usuwamy tylko gniazda nasienne), dodajemy do cebuli, smażymy 5 min. Kapustę siekamy, wrzucamy do garnka, smażymy razem 5 min, podlewamy octem, doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Całość zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy przez kwadrans pod przykryciem. Pozostałe jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy. Zupę doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z częścią startych jabłek (trochę zostawiamy do dekoracji). Zupę podajemy udekorowaną startymi jabłkami, posiekanym koperkiem (opcjonalnie z kleksem kwaśnej śmietany).