Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ten czas szybko leci, minęło już pół roku, gdy ostatni raz jadłem gęstą zupę z kimchi, to stanowczo za rzadko. Mimo egzotycznego pochodzenia przepisu – w skrócie, można powiedzieć, że zupa smakiem bardzo przypomina kapuśniak. Można więc potraktować poniższy przepis jak wariację na temat kapuśniaku właśnie. Dziś wracam z przepisem na klasyczną zupę kimchi (kimchi guk). Od poprzedniej wersji różni się mniejszą ilością składników.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 797
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3076
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 797
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3076
Składniki
Mięso kroimy na cienkie paski.
Wymieszać w jednym naczyniu (najlepiej garnek z grubym dnem) kimchi, pastę gochujang, sok z kimchi, mięso i cukier oraz wodę.
Gotować całość 35-40 minut.
Zdjąć z ognia, udekorować dymką. Można podawać z ryżem.