Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ten czas szybko leci, minęło już pół roku, gdy ostatni raz jadłem gęstą zupę z kimchi, to stanowczo za rzadko. Mimo egzotycznego pochodzenia przepisu – w skrócie, można powiedzieć, że zupa smakiem bardzo przypomina kapuśniak. Można więc potraktować poniższy przepis jak wariację na temat kapuśniaku właśnie. Dziś wracam z przepisem na klasyczną zupę kimchi (kimchi guk). Od poprzedniej wersji różni się mniejszą ilością składników.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 311
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 311
Składniki
Mięso kroimy na cienkie paski.
Wymieszać w jednym naczyniu (najlepiej garnek z grubym dnem) kimchi, pastę gochujang, sok z kimchi, mięso i cukier oraz wodę.
Gotować całość 35-40 minut.
Zdjąć z ognia, udekorować dymką. Można podawać z ryżem.