Do góry

Przekąski Przepis na:

Żytnie gofry z ricottą

Przepis dnia 2017-09-05
Żytnie gofry z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 480 Ocena: 5834

Dodano:

Odsłon: 606

Zdrowe gofry z mąki żytniej typ 720. Posmakują wszystkim.

Składniki

  • 10 łyżek mąki żytniej
  • płaska łyżeczka soli
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 jaj S, 3 łyżki oleju
  • 250 g. serka Ricotta
  • szczypiorek
  • papryka czerwona, sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Do przesianej mąki z proszkiem wlać żółtka, sól i olej. Wymieszać mikserem. Dodać ubitą pianę z białek.
    Upiec gofry.
    Gofrownicę przed każdym nałożeniem ciasta dobrze jest wysmarować silikonowym pędzelkiem namoczonym w oleju.

    Serek wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Serek Ricotta jest bardzo puszysty i delikatny.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luw78 31 sierpnia 2017 Świetnie wyglądają. Uwielbiam mąką żytnią, więc na pewno spróbuję :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń