Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, rozpływające się w ustach ciasto :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1736
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2878
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 972
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1736
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14713
Składniki
Masa budyniowa : Ugotować 2 budynie na mleku z 1/3 cukru cukru (pół szklanki cukru do budyniu a jedna szklanka do śmietany). Do ugotowanego, gorącego budyniu wsypać suchą galaretkę. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Gdy budyń będzie już zimny, ukręcić go z margaryną.
Śmietana :Ubić śmietanę ze szklanką cukru i dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/5 szkl. wody.Przełożenie:herbatniki ---> masa budyniowa ---> herbatniki ---> masa krówkowa ---> herbatniki ---> śmietana ---> na wierzchu posypać kakao
* można też śmietanę zrobić troszkę inaczej i też wychodzi pyszne. 2 śnieżki ubić na 400 ml śmietany 24 % i pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę .