Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, rozpływające się w ustach ciasto :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 381
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 381
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1186
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
Masa budyniowa : Ugotować 2 budynie na mleku z 1/3 cukru cukru (pół szklanki cukru do budyniu a jedna szklanka do śmietany). Do ugotowanego, gorącego budyniu wsypać suchą galaretkę. Wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Gdy budyń będzie już zimny, ukręcić go z margaryną.
Śmietana :Ubić śmietanę ze szklanką cukru i dodać rozpuszczoną żelatynę w 1/5 szkl. wody.Przełożenie:herbatniki ---> masa budyniowa ---> herbatniki ---> masa krówkowa ---> herbatniki ---> śmietana ---> na wierzchu posypać kakao
* można też śmietanę zrobić troszkę inaczej i też wychodzi pyszne. 2 śnieżki ubić na 400 ml śmietany 24 % i pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę .