Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotuj polewę z ulubioną czekoladą i ozdób ciasteczka, torty lub ciasta w dowolny sposób!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Składniki
*Ja najczęściej wykorzystuje mieszankę czekolady mlecznej oraz gorzkiej w proporcji 1/3 do 2/3, ponieważ same ciasteczka są już wystarczająco słodkie. Rodzaj czekolady dobierz dowolnie według swoich preferencji.
Czekoladę posiekaj. Śmietankę podgrzej w garnuszku – uważaj, aby jej nie zagotować! Posiekaną czekoladę zalej ciepłą śmietanką i rozmieszaj trzepaczką do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Gotową polewą ozdób ciasteczka w dowolny sposób! Polewa na ciasteczkach zastyga ok. 2-3h w temp. pokojowej.