Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne, kruche ciasteczka, szybkie w wykonaniu. Z porcji wychodzi ok. 25szt.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1408
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1343
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1408
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1343
Składniki
Masło zagnieść z cukrem mąką i żółtkiem. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha laskowego w łupinie. Palcem lub końcem drewnianej łyżki robić dołeczek w środku. Piec 13-15 min. w temp.200st. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Poczekać aż zacznie tężęć i łyżeczką nakłać odrobinę w zagłębienie.