Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne, kruche ciasteczka, szybkie w wykonaniu. Z porcji wychodzi ok. 25szt.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13564
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5357
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4169
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5495
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13564
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5357
Składniki
Masło zagnieść z cukrem mąką i żółtkiem. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha laskowego w łupinie. Palcem lub końcem drewnianej łyżki robić dołeczek w środku. Piec 13-15 min. w temp.200st. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wody. Poczekać aż zacznie tężęć i łyżeczką nakłać odrobinę w zagłębienie.