Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto dyniowe z mnóstwem żurawiny. Cydr i puree dyniowe powodują że ciasto jest delikatnie wilgotne. Z takim ciastem to nawet " jednoręczna " sobie poradzi.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 932
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2806
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 932
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2806
Składniki
Blaszka 10 X 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Żurawinę zalać gorącą wodą, gdy zmięknie odcedzić. Jajka wymieszać z puree, olejem, cukrem i cydrem. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, solą i przyprawami. Dolać mokre składniki, wymieszać łyżką, na koniec dodać żurawinę i lekko wymieszać.
Przełożyć ciasto do blaszki i piec w 180 C ok. 60 minut.