Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto dyniowe z mnóstwem żurawiny. Cydr i puree dyniowe powodują że ciasto jest delikatnie wilgotne. Z takim ciastem to nawet " jednoręczna " sobie poradzi.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8981
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5892
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8981
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Składniki
Blaszka 10 X 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Żurawinę zalać gorącą wodą, gdy zmięknie odcedzić. Jajka wymieszać z puree, olejem, cukrem i cydrem. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, solą i przyprawami. Dolać mokre składniki, wymieszać łyżką, na koniec dodać żurawinę i lekko wymieszać.
Przełożyć ciasto do blaszki i piec w 180 C ok. 60 minut.