Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto dyniowe z mnóstwem żurawiny. Cydr i puree dyniowe powodują że ciasto jest delikatnie wilgotne. Z takim ciastem to nawet " jednoręczna " sobie poradzi.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 34
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Blaszka 10 X 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Żurawinę zalać gorącą wodą, gdy zmięknie odcedzić. Jajka wymieszać z puree, olejem, cukrem i cydrem. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem, solą i przyprawami. Dolać mokre składniki, wymieszać łyżką, na koniec dodać żurawinę i lekko wymieszać.
Przełożyć ciasto do blaszki i piec w 180 C ok. 60 minut.