Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruchutkie rogaliki z mielonymi migdałami. Idealne na świąteczny czas. Niebezpiecznie smaczne. Znikają błyskawicznie. Rogaliki robi się bardzo prosto. Ciasto zagniata się szybciutko, troszkę więcej czasu należy poświęcić na samo formowanie rogaliczków. A potem już tylko delektowanie się słodyczą ciasta migdałowego.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414206
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2255
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414206
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2255
Składniki
Z podanych wyżej składników zagnieść kruche ciasto.
Z ciasta odrywać małe kawałeczki. W dłoniach toczyć wałeczki i formować z nich ciasteczka w kształcie rogalików(nie większe niż uszka do barszczu)
Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na jasnozłoty kolor.
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.