Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruchutkie rogaliki z mielonymi migdałami. Idealne na świąteczny czas. Niebezpiecznie smaczne. Znikają błyskawicznie. Rogaliki robi się bardzo prosto. Ciasto zagniata się szybciutko, troszkę więcej czasu należy poświęcić na samo formowanie rogaliczków. A potem już tylko delektowanie się słodyczą ciasta migdałowego.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2720
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1245
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 714
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 65
Składniki
Z podanych wyżej składników zagnieść kruche ciasto.
Z ciasta odrywać małe kawałeczki. W dłoniach toczyć wałeczki i formować z nich ciasteczka w kształcie rogalików(nie większe niż uszka do barszczu)
Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na jasnozłoty kolor.
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.