Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 672
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1430
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 672
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1430
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy i roztrzep rózgą, dodaj olej i mleko. Wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Do papilotek włóż po jednej łyżce ciasta jasnego, a następnie ciemnego ciasta, napełnij do 3/4 wysokości.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z mlekiem i polej upieczone i wystudzone babeczki, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.