Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy i roztrzep rózgą, dodaj olej i mleko. Wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Do papilotek włóż po jednej łyżce ciasta jasnego, a następnie ciemnego ciasta, napełnij do 3/4 wysokości.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z mlekiem i polej upieczone i wystudzone babeczki, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.