Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy i roztrzep rózgą, dodaj olej i mleko. Wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Do papilotek włóż po jednej łyżce ciasta jasnego, a następnie ciemnego ciasta, napełnij do 3/4 wysokości.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z mlekiem i polej upieczone i wystudzone babeczki, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.