Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 163
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 163
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Składniki
Do miski wbij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy i roztrzep rózgą, dodaj olej i mleko. Wymieszaj. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao i wymieszaj. Do papilotek włóż po jednej łyżce ciasta jasnego, a następnie ciemnego ciasta, napełnij do 3/4 wysokości.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z mlekiem i polej upieczone i wystudzone babeczki, wierzch posyp kolorową posypką do ciasta.