Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie babeczki w sam raz do kawki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 463
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16686
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 371
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 463
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16686
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 371
Składniki
Masło,sól,żółtka i mąkę wkładam do miski i siekam nożem.Kiedy uzyska konsystencję kaszy dodaję cukier puder szybko zagniatam.Zagniecione ciasto wkładam do woreczka i umieszczam w lodówce na 1 godzinę.
Po wyjęciu z lodówki wałkuję.Ja robie to na folii spożywczej ,którą też przykrywam ciasto,aby się nie kleiło.Szklanką kroję krążki i wyklejam foremki.Wyklejone ciastem foremki przykrywam folią almuniową lekko dociskając.W dołki wsypuję orzechy,piekę ok.12 min.w tem.200 stopni.Po wyjęciu zsypuję orzechy w miseczkę i zdejmuję folię.Babeczki studzę.
Babeczki smaruję masą kajmakową.Śmietanę ubijam dodaję przestudzoną żelantynę roztopioną w odrobinie wody.Na masę kajmakową rozkładam orzechy ,zostawiając parę do dekoracji.śmietanę wyciskam przez szprycę, na górę śmietany układam resztę orzechów.