Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie babeczki z dużą zawartością wiórek kokosowych, Świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27511
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27511
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ucieram z cukrem na gładką masę. Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostygnięcia.
Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystkie składniki miksuję, a następnie dodaję białkową pianę i również miksuję. Wciąż miksując wlewa do ciasta roztopione masło. Ciasto wkładam do papilotek i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C.