Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie babeczki z dużą zawartością wiórek kokosowych, Świetnie smakują z kubkiem ciepłego mleka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11631
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12220
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2826
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11631
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1254
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12220
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2826
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Żółtka ucieram z cukrem na gładką masę. Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Masło rozpuszczam w rondelku i pozostawiam do ostygnięcia.
Do utartych żółtek dodaję mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Wszystkie składniki miksuję, a następnie dodaję białkową pianę i również miksuję. Wciąż miksując wlewa do ciasta roztopione masło. Ciasto wkładam do papilotek i piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C.