Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
babeczki dla wielbicieli ciast z makiem....
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1175
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1175
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 212
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Mąkę pszenna przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie składniki wyrobić szybko by połączyły się na jednolita masę. Ciasto włożyć do woreczka foliowego i schować na 30 minut do lodówki. W tym czasie masę makową połączyć z bakaliami i miodem. Ciasto wyjąć, rozwałkować na stolnicy na pół cm i foremką do babeczki wykrawać krążki, a następnie wylepiać nimi foremeczki dociskając do brzegów. Do każdej foremki z ciastem nakładamy masę makową, tak by były całe napełnione. Piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez 20-25 minut. Upieczone babeczki wystudzić, wyjąć z foremek i polać czekoladą rozpuszczana w kąpieli wodnej oraz posypać cukrem perlistym..