Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd pochodzi nazwa bąbelek? Jak się przekroi ciasto, to widać w nim w strukturze bąbelki. Na zdjęciu są mało widoczne, w realu zdecydowanie bardziej :)
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 48
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 98
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 959
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 449
Składniki
3 szklanki przesianej mąki, pół litra zsiadłego mleka, pół szklanki oliwy, 1 i 1/3 szklanki cukru (w tym 2 łyżeczki cukru wanilinowego), 2 łyżeczki sody, 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego, 2 łyżki kakao. Zmiksowałam wszystkie składniki, dodając poszczególne składniki w kolejności, w której są podane (ważne!). Piekłam w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Przestygnięte ciasto przekroiłam wzdłuż na dwie części i posmarowałam dżemem truskawkowym. Posypałam po wierzchu cukrem pudrem.