Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skąd pochodzi nazwa bąbelek? Jak się przekroi ciasto, to widać w nim w strukturze bąbelki. Na zdjęciu są mało widoczne, w realu zdecydowanie bardziej :)
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 214
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 46
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2852
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 92
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 214
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 46
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2852
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 92
Składniki
3 szklanki przesianej mąki, pół litra zsiadłego mleka, pół szklanki oliwy, 1 i 1/3 szklanki cukru (w tym 2 łyżeczki cukru wanilinowego), 2 łyżeczki sody, 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego, 2 łyżki kakao. Zmiksowałam wszystkie składniki, dodając poszczególne składniki w kolejności, w której są podane (ważne!). Piekłam w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Przestygnięte ciasto przekroiłam wzdłuż na dwie części i posmarowałam dżemem truskawkowym. Posypałam po wierzchu cukrem pudrem.