Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o wyraźnym smaku ajernoniaku / adwokatu. Naprawdę wyraźnym. :-) Zaskakująco wyraźnym. ;-) Więc jeśli nie lubisz ajerkoniaku, nie piecz jej. Jeśli lubisz, pokochasz i tę babkę. Nie porywam sie na skomplikowane wypieki, nie jest więc zaskoczeniem banalna receptura tego ciasta. Zapraszam.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 92
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 92
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 108
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą do dokładnego połączenia składników.
Foremkę do babki natłuszczamy, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 1 godzinę, do suchego patyczka. 3.
Po upieczeniu wystudzić, po czym przygotować lukier: cukier puder łączymy z ajerkoniakiem, lukrem polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.