Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka o wyraźnym smaku ajernoniaku / adwokatu. Naprawdę wyraźnym. :-) Zaskakująco wyraźnym. ;-) Więc jeśli nie lubisz ajerkoniaku, nie piecz jej. Jeśli lubisz, pokochasz i tę babkę. Nie porywam sie na skomplikowane wypieki, nie jest więc zaskoczeniem banalna receptura tego ciasta. Zapraszam.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21170
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25291
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 98
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21170
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25291
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 98
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą do dokładnego połączenia składników.
Foremkę do babki natłuszczamy, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 1 godzinę, do suchego patyczka. 3.
Po upieczeniu wystudzić, po czym przygotować lukier: cukier puder łączymy z ajerkoniakiem, lukrem polewamy babkę i dowolnie dekorujemy.