Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest przepyszna. Dzięki bananom jest wilgotna i aromatyczna
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 109
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 51
Polecam.
Odsłon: 932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 109
Składniki
Jajka rozbij. Żółtka zachowaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem. Banany obierz i rozgnieć widelcem. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z kwaśną śmietaną. Masło ucieraj z cukrem. Dodawaj po żółtku. Cały czas ucieraj- dodawaj masę maślaną. Dodaj mąkę. Ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełóż do formy posmarowanej tłuszczem posypanej bułką. Piecz w 200 stopniach przez ok. 45 minut. Składniki polewy podgrzewaj mieszając do czasu aż masa zacznie gęstnieć. Polej babkę. Resztę krówek pokrój w kostkę. Posyp wierzch babki.