Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Składniki
Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.
Rodziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.
Dodaj żółtka cały czas ubijając.
Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.
Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).
Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.