Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3583
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3865
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3583
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3865
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Składniki
Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.
Rodziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.
Dodaj żółtka cały czas ubijając.
Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.
Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).
Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.