Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422040
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2221
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2942
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422040
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2221
Składniki
Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.
Rodziel białka od żółtek.
Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.
Dodaj żółtka cały czas ubijając.
Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.
Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).
Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.