Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała babka na święta.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 701
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 701
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem, cały czas ucierając dodać, margarynę, olej, ocet, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać ubitą pianę z białek, lekko wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przelać do formy babowej posmarowanej tłuszczem i posypanej wiórkami kokosowymi. Po czym powpychać pionowo banany, tak aby zatopiły się w cieście. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.