Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto na każdą okazje,szybkie w wykonaniu,nie potrzeby jest mikser do jej wykonania.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3863
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
-margarynę utrzeć z cukrem,żółtkami,sokiem z cytryn,mąką(wymieszana z proszkiem do pieczenia) -z białek ubić piane na sztywno i dodać do masy wcześniej przygotowanej,delikatnie wymieszać -przelać ciasto do podłużnej formy (wysmarowanej margaryna i wysypanej bułka tartą) -piec ok 55 minut w temp. 170-180 st C,po ok 15 minutach pieczenia ciasto nakroić wzdłuż na głębokości ok 1 cm Ciasto można polać polewa,lukrem lub posypać cukrem pudrem-wedle własnego uznania.Smacznego