Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na święta , możesz ja również upiec w keksówce .
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 734
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Jajka ubij z cukrem , dodaj olej i mleko. Dodaj przesiane obie mąki z proszkiem , i kakao na koniec dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę .
Formę na babkę posmaruj tłuszczem i posyp bułka tartą, wylej ciasto i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 35 minut lub suchego patyczka.
Czekoladę rozpuść ze śmietaną i polej wystudzoną czekoladę , posyp wiórkami kokosowymi .