Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wilgotne, korzenna babka dyniowa z polewą z serka mascarpone i białej czekolady
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 954
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 512
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 954
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 512
Składniki
W misce wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, sól,
W osobnej misce zmiksować cukier z jajkami, dodać puree i olej, lekko zmiksować, dołożyć suche składniki i całość zmiksować na wolnych obrotach.
Formę do pieczenia babki wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto Piec w 180 stopniach przez ok 50 minut ( do suchego patyczka). Ciasto wystudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (w garnku zagrzać wodę, na garnku ustawić metalową miskę z połamaną czekoladą i czekać mieszając delikatnie aż się rozpuści), zmiksować ciepłą czekolade z serkiem mascarpone, wylać na wierzch babki, można posypać jakimiś cukierniczymi ozdobami.