Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5274
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
utrzeć żółtka z masłem i cukrem na puszysta masę, dodać przesiane mąki, proszek i ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.
w dużym garnku zagotować wodę, wstawić do niego formę z ciastem (należy ja obciążyć, żeby się nie ruszała). Garnek przykryć przykrywką i całość gotować na małym ogniu 1 godz. i 15 min. Forma powinna być zanurzona w wodzie do połowy swojej wysokości.
Po wyjęciu ciasto przestudzić, polać polewą czekoladową
na polewę: 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 2 łyżki mleka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.