Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 570
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 66
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 570
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4366
Składniki
utrzeć żółtka z masłem i cukrem na puszysta masę, dodać przesiane mąki, proszek i ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.
w dużym garnku zagotować wodę, wstawić do niego formę z ciastem (należy ja obciążyć, żeby się nie ruszała). Garnek przykryć przykrywką i całość gotować na małym ogniu 1 godz. i 15 min. Forma powinna być zanurzona w wodzie do połowy swojej wysokości.
Po wyjęciu ciasto przestudzić, polać polewą czekoladową
na polewę: 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 2 łyżki mleka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.