Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kakaowa z majonezem to super propozycja na świąteczny stół polana polewą czekoladową smakuje doskonale nie tylko w święta .
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18976
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2005
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18976
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2005
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę ubijając dodaj majonez , oraz przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao . Wszystko dokładnie wymieszaj do połączenia składników .
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto przelej do foremki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st . Piecz około 40 minut lub do suchego patyczka .
Czekoladę rozpuść wraz ze śmietaną i polej przestudzoną babkę . Wierzch posyp wiórkami kokosowymi . Smacznego.