Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki jak pizza to pyszny i prosty sposób na delektowanie się włoskimi smakami, które kochają wszyscy. Idealnie nadają się na śniadanie, szybki lunch, przekąska czy przystawka. Danie jest uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Całość przygotujesz w 10 minut, dzięki czemu będzie wspaniałą propozycją nawet dla osób zabieganych czy zapracowanych.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7932
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116265
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7932
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
W misce wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, oregano, czosnek i cebulę.
Salami, oliwki i paprykę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w osobnej misce razem z połową tartego sera.
W trzeciej miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem i passatą pomidorową. Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj do połączenia.
Do mieszanki wmieszaj połowę dodatków do pizzy i całość przemieszaj.
Ciasto przelej do foremek na muffinki, na ok. ½ wysokości. Posyp je równomiernie pozostałą wędliną, oliwkami i papryką. Na wierzchu rozłóż drugą połowę tartego sera.
Wstaw muffinki do pieca nastawionego na 180 st. Celsjusza i piecz przez 20-25 minut lub do ścięcia środka.
Wyjmij babeczki jak pizza z foremek i pozostaw na kratce do lekkiego przestudzenia. Spożywaj najlepiej na ciepło, ale z powodzeniem możesz je także włożyć do śniadaniówki i zjeść na zimno.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce i zużyj w ciągu 5 dni. Alternatywnie możesz je także zamrozić na okres do 3 miesięcy.