Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 333
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7243
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 473
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3533
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 515
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 333
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7243
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 473
Składniki
Mąkę mieszamy ze szczyptą soli oraz proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy stopniowo po jednym jajku oraz po kilka łyżek mąki (ciągle miksując). Wlewamy do tego zaparzoną kawę oraz wsypujemy kawę mieloną. Miksujemy, aby składniki się połączyły. *składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Foremkę do babki (średnica 22 cm) smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni (lub do suchego patyka). Ciasto możemy polać polewą czekoladową, lukrem lub obsypać cukrem pudrem.