Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Mąkę mieszamy ze szczyptą soli oraz proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy stopniowo po jednym jajku oraz po kilka łyżek mąki (ciągle miksując). Wlewamy do tego zaparzoną kawę oraz wsypujemy kawę mieloną. Miksujemy, aby składniki się połączyły. *składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Foremkę do babki (średnica 22 cm) smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni (lub do suchego patyka). Ciasto możemy polać polewą czekoladową, lukrem lub obsypać cukrem pudrem.