Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4550
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13119
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4550
Składniki
Mąkę mieszamy ze szczyptą soli oraz proszkiem do pieczenia. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy stopniowo po jednym jajku oraz po kilka łyżek mąki (ciągle miksując). Wlewamy do tego zaparzoną kawę oraz wsypujemy kawę mieloną. Miksujemy, aby składniki się połączyły. *składniki powinny być w temperaturze pokojowej
Foremkę do babki (średnica 22 cm) smarujemy masłem i posypujemy mąką lub bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180 stopni (lub do suchego patyka). Ciasto możemy polać polewą czekoladową, lukrem lub obsypać cukrem pudrem.