Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że jest wiele osób, które lubią takie łyse, gładkie ciasta. Ta babka taka jest. Bez dodatków, tylko oprószona cukrem pudrem. O delikatnym zapachu wanilii.
babownica
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
Jajka wybić do miseczki i porządnie roztrzepać. Najlepiej mikserem. Dodawać porcjami cukier i cukier waniliowy. Utrzeć na puch. Dodać majonez, a następnie olej rzepakowy. Teraz kolej na mąki wymieszane razem i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. ( do suchego patyczka ). Wystudzone ciasto oprószyć obficie cukrem pudrem. Smacznego.