Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że jest wiele osób, które lubią takie łyse, gładkie ciasta. Ta babka taka jest. Bez dodatków, tylko oprószona cukrem pudrem. O delikatnym zapachu wanilii.
babownica
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 2465
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 108
Proste, pożywne danie z makaronem ryżowym, piersią z kurczaka i mnóstwem war...
Odsłon: 48
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 819
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 2465
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 108
Proste, pożywne danie z makaronem ryżowym, piersią z kurczaka i mnóstwem war...
Odsłon: 48
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 819
Składniki
Jajka wybić do miseczki i porządnie roztrzepać. Najlepiej mikserem. Dodawać porcjami cukier i cukier waniliowy. Utrzeć na puch. Dodać majonez, a następnie olej rzepakowy. Teraz kolej na mąki wymieszane razem i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. ( do suchego patyczka ). Wystudzone ciasto oprószyć obficie cukrem pudrem. Smacznego.