Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Można ją przygotować czystą lub z dodatkiem – ja użyłam jabłek z mojego ogrodu. Można ją posypać cukrem pudrem lub mieszanką cukru z cynamonem. Smacznego
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5768
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 70
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 75
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1660
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 88
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5768
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 70
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 75
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1660
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 88
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C).
2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 4. Wlewam żółtka. Dodaję majonez. 5. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 6. Masę wylewam na blachę i wrzucam pokrojone jabłka. Posypuję wymieszanym cukrem z cynamonem.
7. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.