Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Można ją przygotować czystą lub z dodatkiem – ja użyłam jabłek z mojego ogrodu. Można ją posypać cukrem pudrem lub mieszanką cukru z cynamonem. Smacznego
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C).
2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 4. Wlewam żółtka. Dodaję majonez. 5. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 6. Masę wylewam na blachę i wrzucam pokrojone jabłka. Posypuję wymieszanym cukrem z cynamonem.
7. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.