Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia ciasto. Zwykle piekę je w keksówce, ale że już niedługo Święta Bożego Narodzenia, wykorzystałam foremki silikonowe w formie choinek. Dodałam też trochę kandyzowanych owoców.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 71
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 203
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 71
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 203
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 158
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę (owoce kandyzowane możemy pominąć). Wylewamy do formy keksowej (lub innej), wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do suchego patyczka). Posypujemy cukrem pudrem.