Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedno ciacho, które gościło na stole wielkanocnym. Pyszna babeczka, która jest warta polecenia, bo długo zachowuje świeżość.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5957
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 733
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 817
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5957
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 733
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 817
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubijać mikserem, do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać zmielone orzechy, rodzynki, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować. Upieczoną babkę wystudzić, wyjąć z formy, polukrować albo polać czekoladą.
Smacznego.