Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4875
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20823
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2543
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4875
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20823
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2543
Składniki
Jajka ubij z cukrem , dodaj rozpuszczone wystudzone masło i mleko, następnie powidła oraz mąkę przesianą z sodą i kakao, oraz przyprawę do piernika .
Wszystko dokładnie wymieszaj . Ciasto przelej do jednej większej lub dwóch mniejszych foremek na babkę . Formę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą . Piec w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu polej polewą i posyp posypką dekoracyjną.