Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega puszysta i wilgotna w środku babka pomarańczowa, którą zrobicie bez użycia miksera. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i przelać ciasto do formy. Po niespełna godzinie spędzonej w piekarniku można delektować się jej smakiem. Sekret udanej babki pomarańczowej bez miksera Przygotowując babkę pomarańczową bez miksera warto zwrócić uwagę na kilka istotnych aspektów. 1. Wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy w kuchni powinny osiągnąć temperaturę pokojową. 2. Równie istotny jest również sposób łączenia składników. W pierwszej kolejności przesiewamy suche składniki do miski. Osobno łączymy ze sobą mokre składniki. Dopiero na sam koniec przesypujemy suche składniki do mokrych. Ciasto mieszamy tylko w jedną stronę - albo w lewo, albo w prawo do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 3. Babkę pomarańczową bez miksera wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka przez około 50 minut. Trzymając się tych trzech zasad, możemy być spokojni, że nasza babka pomarańczowa bez miksera pięknie wyrośnie i będzie świetnie smakować.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4713
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4713
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodaj cukier. Składniki wymieszaj.
Do drugiej miski wbij jajka, dodaj mleko, olej, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Składniki wymieszaj.
Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych składników. Ciasto mieszaj rózgą kuchenną do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Babkę pomarańczową bez miksera możesz upiec w specjalnej formie na babkę lub w keksówce. Przed przelaniem ciasta, formę należy wyścielić papierem do pieczenia lub posmarować masłem i oprószyć mąką.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Babkę pomarańczową bez miksera piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).