Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne polączenie
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 282
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16381
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 106
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 257
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 282
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16381
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 106
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 257
Składniki
masa serowa: ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy jajko, ser, waniliowy ekstrakt, a na końcu mąkę.
Składniki ciasta wyjmujemy wcześniej z lodówki bo muszą być w temp pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku w trakcie ucierania. Następnie na przemian mąkę i sok z cytrusów i mieszamy łyżką delikatnie. Na końcu wrzucamy kawałki pomarańczy.
Wykładamy połowę ciasta do natłuszczonej formy i wysypanej tartą bułką. Wykładamy masę serową. A na wierzch wykładamy resztę ciasta. Wygładzamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 160ºC (termoobieg). Pieczemy ciasto przez około 50 – 60 minut lub do suchego patyczka.
upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem, bądź polewamy lukrem