Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajne polączenie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112852
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 143
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 325
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 395
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 704
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112852
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 143
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 325
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 395
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 704
Składniki
masa serowa: ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy jajko, ser, waniliowy ekstrakt, a na końcu mąkę.
Składniki ciasta wyjmujemy wcześniej z lodówki bo muszą być w temp pokojowej. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku w trakcie ucierania. Następnie na przemian mąkę i sok z cytrusów i mieszamy łyżką delikatnie. Na końcu wrzucamy kawałki pomarańczy.
Wykładamy połowę ciasta do natłuszczonej formy i wysypanej tartą bułką. Wykładamy masę serową. A na wierzch wykładamy resztę ciasta. Wygładzamy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 160ºC (termoobieg). Pieczemy ciasto przez około 50 – 60 minut lub do suchego patyczka.
upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem, bądź polewamy lukrem