Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarancja, że zawsze się udaje. Dzieciaki ją uwielbiają. A zbliżający się okres świąt Wielkanocnych kusi do wypróbowania. Polecam delikatne soczyste ciasto.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36894
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36894
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem ( aż do białości) następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Następnie powoli dodajemy cały czas miksując gorącą roztopioną margarynę. Gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonej formy i oprószonej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 – 50 min w temp. 175 st. z termoobiegiem. (do suchego patyczka).
Polewa: Czekoladę pokruszyć dodać margarynę i na bardzo delikatnym ogniu lub rondelek znużyć w gorącej wodzie i tak rozpuścić czekoladę. Polewę wylewamy na babkę i oprószam płatkami czekoladowymi. Upieczoną babkę udekorować polewą i płatkami. Wersja uproszczona dekoracji to oprószenie babki cukrem pudrem.