Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gwarancja, że zawsze się udaje. Dzieciaki ją uwielbiają. A zbliżający się okres świąt Wielkanocnych kusi do wypróbowania. Polecam delikatne soczyste ciasto.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem ( aż do białości) następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Następnie powoli dodajemy cały czas miksując gorącą roztopioną margarynę. Gotowe ciasto wlewamy do natłuszczonej formy i oprószonej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 45 – 50 min w temp. 175 st. z termoobiegiem. (do suchego patyczka).
Polewa: Czekoladę pokruszyć dodać margarynę i na bardzo delikatnym ogniu lub rondelek znużyć w gorącej wodzie i tak rozpuścić czekoladę. Polewę wylewamy na babkę i oprószam płatkami czekoladowymi. Upieczoną babkę udekorować polewą i płatkami. Wersja uproszczona dekoracji to oprószenie babki cukrem pudrem.