Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj po jednym jajku cały czas ucierając, następnie śmietanę oraz przesiane mąki z proszkiem do pieczenia.
Formę na babkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w kąpieli wodnej, polej wystudzoną babkę i posyp kolorowaną posypką.