Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1581
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1581
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 166
Składniki
W misce ubijamy jajka oraz cukier. W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia. Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę. Gotową masę przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.