Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka , cudownie pachnąca cynamonem
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13751
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 729
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1626
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1257
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13751
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 729
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1626
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1257
Składniki
Czas pieczenia : Około 1 godziny Temperatura : 180 stopni Foremkę smarujemy margaryną i posypujemy bułka tartą. Zacznijmy od jabłek . Obieramy ,usuwamy pestki i kroimy w większe kawałki . Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch . Następnie stopniowo dodajemy mąkę , proszek do pieczenia oraz cynamon . Cały czas miksując wlewamy olej . Wszystko dokładnie miksujemy do jednolitego połączenia się składników . Następnie dodajemy pokrojone jabłka i to już mieszamy łyżką drewnianą , aż jabłka wkomponują się w ciasto . Całość przekładamy do przygotowanej formy . Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godziny . Suchość babki sprawdzamy drewnianym patyczkiem .
UWAGI * Jak wiadomo , każdy piekarnik jest inny . Przynajmniej ja tak uważam . Nawet jeśli mówią że każdy piecze tak samo . Każde ciasto kontroluję około 10 minut przed końcem pieczenia . Jeżeli uważam że środek jest zbyt mokry a góra już zbyt rumiana , przykrywam górę folią aluminiową i pozwalam ciastu dopiec się w środku . Pysznej babki Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com