Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste ciasto
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 5484
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 93
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1074
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 382
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 23
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 5484
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 93
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1074
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 382
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 23
Składniki
Wysmaruj formę masłem i obsyp bułką tartą. Ubij pianę z białek, a gdy będzie już bardzo sztywna dodać partiami cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- po kilka łyżek, wlać olej, napój gazowany i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej dodać 2 łyżki mąki pszennej. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakładać do formy przemiennie. Piec około 50-60 min, zachowując zasadę tzw. suchego patyczka.