Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie szybkie deserki ?mam dziś dla was specjalny przepis o którym na pewno nie mieliście pojęcia ja mam go od mojej cioci Barbary i jestem jej wdzięczna za to że wszystko można do nich wykorzystać
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 542
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4002
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 542
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4002
Składniki
Margarynę, cukier, kakao i wodę dodać do garnka zagotować do rozpuszczenia się składników odstawić do wystygnięcia
Do przestygniętej już masy wkruszyć wszystkie bułki dodać powidła lub dżem i wszystko połączyć na jednolitą masę, odstawić aby napęczniało
Z masy formować dowolne kuleczki, w środek można dać orzeszka lub kto co woli i obtoczyć w wiórkach lub kolorowej posypce
Przygotowane kuleczki wstawić na co najmniej dwie godziny do lodówki
Gotowe kuleczki są słodko kwaskowate