Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 730
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 904
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 222
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 730
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 904
Składniki
Papryki umyć, osuszyć i ściąć ,,czapeczki,,. Usunąć gniazda nasienne.
Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
W rondlu, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w płatki. Dodać pokrojoną w małą kostkę marchewkę. Można marchewkę zetrzeć na tarce, ale ładnie wyglądają w potrawie takie małe kawałki.
Dodać pokrojoną w drobniutką kostkę papryczkę chili. Mieszać, smażyć na wolnym ogniu.
Dodać mięso mielone. Rozdrabniać mięso i mieszać. Jak mięso straci surowość dodać pomidory z puszki. Kilka minut smażyć i następnie dodać kukurydzę z groszkiem i przyprawy tj pieprz młotkowany z kolendrą, suszone liście kolendry, kmin rzymski, cukier i sól do smaku.
Całość połączyć z kaszą jaglaną i dokładnie pomieszać.
Papryki napełnić farszem. Przykryć ,,czapeczkami,,
Umieścić w garnku. Nalać ciepłej wody ok 3 cm. Garnek przykryć pokrywą.
Gotować ok 20 min.
Papryki dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego.
Porady
Można zrobić dodatkowo sos, ale nie koniecznie.