Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ciasta jakie piekłam na święta,powstały pyszne bajaderki,które posmakują na pewno wszystkim:)
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 598
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 254
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 598
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 254
Składniki
Ciasta przełożyć do miski,dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić rozkruszyć ręką. Można by to zrobić mikserem ,ale tak zrobiona masa będzie za bardzo rozdrobniona i nie będzie czuć dodatków orzechowych czy też innych. Na końcu dodać rum,jeśli masa będzie za rzadka dodać herbatniki lub suche biszkopty,ale nie powinna być.
Dłonie zwilżać wodą i robimy kulki,które obtaczamy w orzechach lub wiórkach kokosowych. Odstawić w chłodne miejsce by bajaderki nam stężały.
Smacznego życzę!