Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam bajaderki z resztek ciasta piernikowego, herbatników i różnych bakalii. Są rewelacyjne, pyszny dodatek do kawy.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1321
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4141
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Suszone miękkie śliwki i daktyle zmiksować lub bardzo drobno posiekać.
Ciasto i herbatniki pokruszyć lub zetrzeć na grubej tarce. Połączyć z bakaliami, dodać skórkę pomarańczową, posiekane orzechy, masło, kakao, spirytus i śmietanę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. ( ilość śmietany i masła zależy od tego jak wilgotne jest ciasto piernikowe )
Z tak przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych. Odłożyć do lodówki do schłodzenia.