Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam bajaderki z resztek ciasta piernikowego, herbatników i różnych bakalii. Są rewelacyjne, pyszny dodatek do kawy.
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 97
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2066
Składniki
Suszone miękkie śliwki i daktyle zmiksować lub bardzo drobno posiekać.
Ciasto i herbatniki pokruszyć lub zetrzeć na grubej tarce. Połączyć z bakaliami, dodać skórkę pomarańczową, posiekane orzechy, masło, kakao, spirytus i śmietanę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. ( ilość śmietany i masła zależy od tego jak wilgotne jest ciasto piernikowe )
Z tak przygotowanej masy formować kuleczki wielkości włoskiego orzecha i obtaczać w wiórkach kokosowych. Odłożyć do lodówki do schłodzenia.