Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciacho mam od pół wieku albo i ciut dłużej,zawsze ciasto sprawdza się i nie ma opcji by się nie udało. Najlepsze jest na drugi dzień ,dłużej raczej nie pobędzie:) Serdecznie polecam:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28322
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28322
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść,białka oddzielić od żółtek do miseczki. Ciasto dobrze wyrobić ,zawinąć folię i dać do lodówki na 1 godz. Po wyjęciu podzielić na 3 części. Pierwszą część rozwałkować i dać na blachę 24/35 wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozsmarować powidła .
Do drugiej części ciasta dać kakao i wyrobić. Ciasto poszarpać na powidła.
Białka ubić na sztywno i dać na ciemne ciasto.
Na pianę dać pokrojone bakalie . Trzecią część ciasta rozwałkowaać lub poszarpać na bakaliach. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec do złotego koloru. Po wystudzeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
Smacznego!