Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 14019
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna
Odsłon: 14019
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 51
Składniki
7–9 dni wcześniej; Porcja: 370 kcal; Cena porcji: ok. 1 zł;
Masło i miód stop. Wystudź. Jajka ubij z cukrem. Dodaj miód z masłem oraz bakalie. Dosyp przyprawę do piernika i mieszając, dolej kefir. Obie mąki przesiej z sodą, dosyp do przygotowanej masy. Całość dokładnie wymieszaj łyżką.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem i wysyp tartą bułką. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piecz ok. godziny. Wystudź.
Piernik zawiń w ściereczkę. Po 7–9 dniach, gdy ciasto skruszeje, oblej je lukrem i, zanim zastygnie, udekoruj bakaliami.Źródło: Naj