Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wymyśliłam sobie przygotować deser w butelce po wodzie mineralnej (wielkość butelki 1,5 litra). Deser wyszedł bardzo smaczny i szybko znikał ze stołu. Polecam
garnuszek, łyżka, naczynie wyższe, trzepaczka kuchenna, butelka 1,5 litrowa po wodzie, nóż, patyczki do szaszłyków,
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4896
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4896
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
czas przygotowania 30 minut + czas gotowania 15 minut + czas chłodzenia Przygotować butelkę po wodzie mineralnej, odciąć od zakrętki około 10 - 13 cm do równego. Truskawki oczyścić z szypułek opłukać i osuszyć, następnie nabijać po 5 truskawek na 1 patyk do szaszłyków. Przygotować masę jogurtowo śmietankową. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej , gorącej wodzie. Jogurty przelać do wyższego naczynia dodać śmietanę oraz cukier puder i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać tak by nie było grudek. Dodać dokładnie rozpuszczoną żelatynę i wymieszać do połączenia składników. Truskawkowe szaszłyki włożyć do butelki po wodzie mineralnej i zalać masą jogurtowo - śmietankową. Włożyć na stojąco do lodówki ( ja włożyłam na drzwi lodówki ) do całkowitego stężenia. Po całkowitym stężeniu wyjąc , butelkę przeciąć ( nożem lub nożyczkami do kurczaka ). Wyjąć deser i pokroić w plastry około 1 - 1,5 cm. i zajadać. Smacznego
Deser po wyjęciu z butelki w przekroju.
Deser gotowy do podania.