Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wymyśliłam sobie przygotować deser w butelce po wodzie mineralnej (wielkość butelki 1,5 litra). Deser wyszedł bardzo smaczny i szybko znikał ze stołu. Polecam
garnuszek, łyżka, naczynie wyższe, trzepaczka kuchenna, butelka 1,5 litrowa po wodzie, nóż, patyczki do szaszłyków,
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 335
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 482
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 941
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1385
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 335
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 482
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 941
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1385
Składniki
czas przygotowania 30 minut + czas gotowania 15 minut + czas chłodzenia Przygotować butelkę po wodzie mineralnej, odciąć od zakrętki około 10 - 13 cm do równego. Truskawki oczyścić z szypułek opłukać i osuszyć, następnie nabijać po 5 truskawek na 1 patyk do szaszłyków. Przygotować masę jogurtowo śmietankową. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej , gorącej wodzie. Jogurty przelać do wyższego naczynia dodać śmietanę oraz cukier puder i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać tak by nie było grudek. Dodać dokładnie rozpuszczoną żelatynę i wymieszać do połączenia składników. Truskawkowe szaszłyki włożyć do butelki po wodzie mineralnej i zalać masą jogurtowo - śmietankową. Włożyć na stojąco do lodówki ( ja włożyłam na drzwi lodówki ) do całkowitego stężenia. Po całkowitym stężeniu wyjąc , butelkę przeciąć ( nożem lub nożyczkami do kurczaka ). Wyjąć deser i pokroić w plastry około 1 - 1,5 cm. i zajadać. Smacznego
Deser po wyjęciu z butelki w przekroju.
Deser gotowy do podania.