Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wymyśliłam sobie przygotować deser w butelce po wodzie mineralnej (wielkość butelki 1,5 litra). Deser wyszedł bardzo smaczny i szybko znikał ze stołu. Polecam
garnuszek, łyżka, naczynie wyższe, trzepaczka kuchenna, butelka 1,5 litrowa po wodzie, nóż, patyczki do szaszłyków,
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 452
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27027
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 452
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27027
Składniki
czas przygotowania 30 minut + czas gotowania 15 minut + czas chłodzenia Przygotować butelkę po wodzie mineralnej, odciąć od zakrętki około 10 - 13 cm do równego. Truskawki oczyścić z szypułek opłukać i osuszyć, następnie nabijać po 5 truskawek na 1 patyk do szaszłyków. Przygotować masę jogurtowo śmietankową. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej , gorącej wodzie. Jogurty przelać do wyższego naczynia dodać śmietanę oraz cukier puder i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać tak by nie było grudek. Dodać dokładnie rozpuszczoną żelatynę i wymieszać do połączenia składników. Truskawkowe szaszłyki włożyć do butelki po wodzie mineralnej i zalać masą jogurtowo - śmietankową. Włożyć na stojąco do lodówki ( ja włożyłam na drzwi lodówki ) do całkowitego stężenia. Po całkowitym stężeniu wyjąc , butelkę przeciąć ( nożem lub nożyczkami do kurczaka ). Wyjąć deser i pokroić w plastry około 1 - 1,5 cm. i zajadać. Smacznego
Deser po wyjęciu z butelki w przekroju.
Deser gotowy do podania.