Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasteczka owsiane z nasionami chia świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia. Są mięciutkie, pyszne i pożywne, a ich przygotowanie jest proste oraz bardzo szybkie. Gorąco polecam! :)
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 26
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, delikatnie studzimy i dodajemy do niego banany, które rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy miód gryczany oraz jajka i wszystko energicznie mieszamy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, nasiona chia, orzechy słonecznik i pestki dyni. Do suchych składników dodajemy mokre składniki z rondelka i dokładnie mieszamy.
Porcje masy wykładamy w odstępach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą porcję delikatnie spłaszamy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 15 minut (do lekkiego zarumienienia).
Po wyciagnięciu z piekarnika ciasteczka są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy poczekać, aż delikatnie ostygną i odpowiednio stężeją. Życzę smacznego! :)