Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe ciasteczka owsiane z nasionami chia świetnie sprawdzą się jako zdrowy deser lub energetyczna przekąska w ciągu dnia. Są mięciutkie, pyszne i pożywne, a ich przygotowanie jest proste oraz bardzo szybkie. Gorąco polecam! :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2075
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 81
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 176
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 167
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, delikatnie studzimy i dodajemy do niego banany, które rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy miód gryczany oraz jajka i wszystko energicznie mieszamy.
Do miski wsypujemy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, nasiona chia, orzechy słonecznik i pestki dyni. Do suchych składników dodajemy mokre składniki z rondelka i dokładnie mieszamy.
Porcje masy wykładamy w odstępach na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą porcję delikatnie spłaszamy. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) i pieczemy przez około 15 minut (do lekkiego zarumienienia).
Po wyciagnięciu z piekarnika ciasteczka są jeszcze bardzo miękkie, dlatego należy poczekać, aż delikatnie ostygną i odpowiednio stężeją. Życzę smacznego! :)