Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:) Pięknie pachnie miodem i cynamonem:)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1074
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6231
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 578
Składniki
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.