Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:) Pięknie pachnie miodem i cynamonem:)
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 148
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 148
Składniki
Jajka miksujemy ze szczypta soli. Nie przerywając ucierania dodajemy po kolei cukier, mąkę i sodkę. Wlewamy olej, wsypujemy cynamon, dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.
Obieramy banany i kroimy w półplasterki, ( można je skropić sokiem z cytryny by nie ściemniały), dodajemy do ciasta razem z miodem i aromatem arakowym, delikatnie mieszamy.
Formę wykładamy papierem do pieczenia bądź smarujemy ją tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy godzinę w temperaturze 170-180 st C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.