Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 63
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1847
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 259
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 63
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1847
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12686
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 259
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
masa bananowa: masło i margarynę utrzeć do białości , obrane banany rozdusić widelcem na papkę dodać do masła i ucierać , galaretki rozpuścić w szklance wody, wlać zimną do masy i ucierać do powstania jednolitej masy. mase wyłożyć na biszkopt
śnieżkę ubić z mlekiem , dodać zimną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody . ubijać i wlać tężejącą na masę bananowa
po zastygnięciu pianki kroimy banany i układamy je na wierzchu , i zalewamy galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody (tężejącą)