Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1626
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1626
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
masa bananowa: masło i margarynę utrzeć do białości , obrane banany rozdusić widelcem na papkę dodać do masła i ucierać , galaretki rozpuścić w szklance wody, wlać zimną do masy i ucierać do powstania jednolitej masy. mase wyłożyć na biszkopt
śnieżkę ubić z mlekiem , dodać zimną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody . ubijać i wlać tężejącą na masę bananowa
po zastygnięciu pianki kroimy banany i układamy je na wierzchu , i zalewamy galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody (tężejącą)