Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejne szybkie ciasto bez pieczenia z moimi ulubionymi bananami. Można użyć maślanych lub kakaowych herbatników, wedle upodobana. Ciasto jest bardzo proste, pyszne i pięknie się prezentuje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8798
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7601
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5186
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328391
Składniki
Ciasto robię w formie 20x30cm. Mąkę pszenną i ziemniaczaną zalać częścią mleka, dodać żółtka, dokładnie wymieszać. Pozostałą część zagotować wraz z cukrami. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć, dodać wystudzony budyń, dobrze ucierać na puszysty krem. Banany obrać, zgnieść widelcem, pokropić sokiem z cytryny. Dodać do kremu budyniowego.
Formę wyłożyć papierem. Ciastka układamy na papierze, wykładamy 1/3 masy. Przykryć kolejną warstwą herbatników i masą. Całość przykryć pozostałą częścią ciastek na którą wykładamy trzecią warstwę masy. Banany kroimy w plastry, kropimy sokiem z cytryny i układamy na wierzchniej warstwie kremu. Galaretki rozpuścić w 750ml wody. Gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce. Ciasto wstawiamy do lodówki.