Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pulchne ciasto do kawy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 444
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 320
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 444
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16659
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 320
Składniki
ubić białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
Stale miksując dodać olej. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Na samym końcu dodać starte banany i sparzone wcześniej rodzynki.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piec ca 40 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.