Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pulchne ciasto do kawy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 957
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 805
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12541
Składniki
ubić białka ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka.
Stale miksując dodać olej. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą.
Na samym końcu dodać starte banany i sparzone wcześniej rodzynki.
Wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika i piec ca 40 min. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.