Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na weekendowe ciasto. Szybko się robi, szybko znika z talerzy. Połączenie bananów i czekolady jest przepyszne.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Sparz cytrynę. Zetrzyj skórkę (unikaj ścierania białej błonki- jest gorzka!). Wlej olej do miski. Wsyp cukier. Ubijaj mikserem aż składniki się połączą.
Dodaj skórkę cytryny i sól. Jeszcze chwilę ubijaj. Dokładaj po jednym jajku. Cały czas ubijaj- do czasu aż masa stanie się puszysta. Mąkę wymieszaj z proszkiem i sodą. Powoli dosypuj do masy jajecznej.
Orzechy drobno posiekaj.
Czekoladę także drobno posiekaj. Banany pokrój w drobną kostkę.
Do masy jajecznej dodaj czekoladę, orzechy i banany. Wymieszaj delikatnie łyżką. Wyłóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( keksówka). Piecze przez godzinę w 180 stopniach C.